Teiltähän puuttuu enää kahdeksan nollaa

...sanoi Reetta aiemmin tänään puhuessamme Tapion nollatilanteesta ja siitä, millainen matka tulevan kesän SM-kisoihin vielä on.

Tässä kohtaa herää monta kysymystä. Ensinnäkin, mitkä kahdeksan? No, eilen Tapio nappasi toisen nollavoittonsa kakkosluokasta, joten kolmosiin nousuun tarvitaan enää yksi. Ja sittenhän siellä kolmosissa on nollia kerättävä seitsemän, jotta portit SM-kisoihin aukeavat.

Okei, toisekseen, mitkä SM-kisat? Mitä me siellä? Tapio ei ole vielä kahtakaan täyttänyt, kisaa ensimmäistä kauttaan, on nuori ja kesken - ja mä mietin jotain SM-kisoja! Hassu ajatus, eikä ollenkaan alkuperäinen tavoite. Lähtiessämme tähän kauteen ajattelin, että nyt vielä harjoitellaan. Jos noustaan kolmosiin ja siellä vähän onnistutaan, niin kiva, mutta onhan Tapio vielä aivan kakara ja sillä on koko loppuelämä aikaa kasvaa arvokisa-areenojen suorittajaksi. Kiireellä sitä ei ole tehty koskaan, mutta se nyt kuitenkin sattuu olemaan niin hävyttömän hyvä koira, että se valmistuu ja edistyy vaikka minä miten hissuttelisinkin.Tein laskutoimituksia. Tapio on tämän vuoden puolella käynyt muutamissa kisoissa ja niistä on tienattu neljä nollavoittoa. Moneen otteeseen ollaan myös oltu kutkuttavan lähellä nollavoittoa, luokan nopeimmat vitoset alkavat olla trendi... Eilenkin nolla lipesi otteesta, kun vikana esteenä ollut okseri koetteli loppusuorien kanssa takkuillutta taskumalia ja rämähti palasiksi, mokoma. Tapion ratavirheissä on aina selkeä teema: näen niiden mahdollisuuden jo etukäteen. Tiedän aina, että tämä on vielä vähän vaikeaa. Tiedostan, että tuossa on meille haastava juttu. Sitten ne joko menee tai ei mene, aina ei mene.

Hyväähän niissä virheissä on se, että ne ovat aina ehdottomasti treenattavissa olevia asioita ja Tapion tapauksessa vielä melko lailla helposti toteutettavia projekteja. Olemme tässä lyhykäisen kisauran aikana ehtineet käsitellä jo massiivisilta tuntuneet keinulentelyt ja loppusuoran ohi lelulle karkaamiset. Eihän näistä kumpikaan sitten lopulta olleet mitään isoja projektia, pari treeniä ja homma oli sitä myöten selvä. Tapio on siitä erinomainen koira, että se oppii kyllä justiinsa sen mitä sille opettaa. Jos nyt vielä tietynlaiset irtoamistilanteet tai jatkot puomilta tai mikä ikinä onkin vaikeaa, se johtuu ainoastaan siitä, että Tapio ei vielä osaa paremmin. Oottakaas vaan kun otetaan pari treeniä alle, niin johan osaa!

Niin, ne laskutoimitukset. Tämän hetken nollatahdilla ja kisarutiinien, teknisen osaamisen ja suorittamisen kehityskaaren huomioon ottaen kahdeksan nollaa tuntuu loppujen lopuksi erittäin tehtävältä suoritteelta. Yksi nolla per kisapäivä, paitsi tupla pitää myös osata tehdä. Kevät on vielä pitkä, viikonloppuja riittää. Kesällä vasta tarvitsee olla valmista. Eikä silloinkaan tarvitse, tilanne etenee ilman tarvettakin. Nyt vielä harjoitellaan - ja satutaan olemaan helvetin hyviä.

Meiltähän puuttuu enää kahdeksan nollaa. Meillä on tavoite.


PS. Eilisen nollavoitto näkyy Tamskin striimin tallenteessa, täältä valitset 2018 maaliskuu 3. pv, klo 12:52:30 ni se on hänessä.

Kommentit

Suositut tekstit