We don't make mistakes, we do variations


Me ollaan aloiteltu A:n treenaamista loivalla esteellä ja tuota, no juu. Hyvät uutiset: ylösmenokontakti on just eikä melkein. Huonot uutiset: muu este jää suorittamatta. Tää on just se mitä tarkotin ku jossain aiemmassa postauksessa sanoin et hetkittäin meinaa taskuraketti ampua maata kiertävälle radalle. #vaintapiojutut

Käytiin vähän kehityskeskustelua toivotuista toimintamalleista ja sittemmin on saatu sujuvia suorituksia aikaiseksi A:lla. Kesäloman sallimalla tiheämmällä treenitahdilla on ylipäätään saatu hyviä juttuja tehtyä, tuntuu että palaset loksahtelee hienosti paikoilleen. Jossain vaiheessa kisavalmis koira syksyyn mennessä tuntui aika hasardilta tavoitteelta, kun esteosaaminen oli harvinaisen kaukana kisavalmiista, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että mahdollisuuksia on hyvinkin. Kun Tapio saa mahdollisuuden oivaltaa ja tehdä oikein, se myös mielellään tekee.

Sookie on vihdoin ja viimein edistynyt pujottelun kanssa ja tekee ihan itse. Ainekset osaamiseen ovat olleet olemassa jo pitkään, mutta en tiedä, itsevarmuus ei ole riittänyt ja Soo on halunnut pitää apupyörät mukana. Sookien agilityosaamisen kehittäminen on kyllä aina ollut yksi maailmanluokan väsytystaistelu. :D Kun itse ei tee kovin tosissaan eikä keskittyneellä ajattelulla ja koira on sen tyyppinen, että ilman tukea se ei yritä tarpeeksi, niin eihän se mihinkään kehity. Asenne sillä on nyt kuitenkin ollut aika hyvä, eilenkin tehtiin kahdet aika rankat agitreenit ja illan viileydessä tokat treenit oli Sookien osalta päivän treenejä paremmat. Hyvin skarppasi ja kiihdytteli menemään. Jos ohjaajakin viitsisi keskittyä tähänkin koiraan niin voisi siitä kisakoiran tehdä.

Tälle viikolle on mahtunut neljä agitreeniä ja toistaiseksi yksi kytötreeni, tosin viikon sisään niitä on kertynyt kolme. Parit pitkät lenkit on tehty ja sitten on taiteiltu kuningattarelle kruunu. Nyt viikonloppuna otetaan ihan hissuksiin.


Kommentit

Tiki sanoi…
Ihan mielenkiinnosta kyselen, että miten olet opettanut keinun koirillesi? T. Keinu ei ikinä kisavalmis..
Mira sanoi…
Ai kauhea kun nauratti tuo A :D Hieno kruunu!
Janni sanoi…
Tiki, riippuu aina vähän koirasta! Tapsalla on niin hirveä kiire eniten kaikkialle, että keinu on toistaiseksi aika iso haaste sen kanssa... Pidän sen hihnassa, jotta se ei pääse sekoilemaan joka suuntaan ja parhaaksi on osoittautunut keinun tekeminen niin, että se ei mene maahan asti vaan esim muurin osalle. Sitten tarvii lyhyemmän aikaa olla paikallaan ja sietää liikettä. Vähitellen tehdään koko matka maahan asti, vielä se on vähän vaikea toteuttaa Tapen kanssa. Saisihan sen käskytettyä olemaan paikallaan, mutta en halua ottaa keinulle mitään ylimääräisiä käskyjä mukaan, kun niistä on usein vaikea päästä eroon. Haluaisin, että koira osaa lopulta suorittaa esteen itsenäisesti ilman yhtään pysähtymiskäskyjä tms. Tapio saa myös vapauttaa itse itsensä heti kun lankku on maassa, se on ollut käytössä aiemmillakin koirilla. Vähemmän hommaa ohjaajalle. :D

Mira, kiitos. :D Tapio on huumorimiehiä, selvästi...

Suositut tekstit