Lokki ja lentokone sekoittuvat silmissä

Pysähdyn kesken rataantutustumisen, enkä tiedä, mitä tehdä seuraavaksi. Mitä mä teen täällä? Etsin hetken lähtöä, pyörin ympyrää täysin suuntavaistoni menettäneenä, mutta päädyn lopulta oikeille raiteille. Tiedostan, että en ole millään tasolla tarpeeksi hereillä tähän. Päätän juoda lisää kahvia tutustumisen jälkeen. Mutta nyt pitää keskittyä. 

Rumo ei ensin suostu menemään maahan. Siitä aina tietää, että tämä ei nyt toimi. Emme ole täysin samalla kiertoradalla. Teemme radalla hyviä juttuja, mutta myös pari virhettä. Lisää kahvia. En ajattele oikein mitään. Paitsi sen verran, että muistan, ettei ole niin kauaakaan siitä kun mietin aina liikaa. 

Toisella radalla Rumo on tahmea, ohjautuu löysästi eikä hae esteitä ollenkaan siten, miten edellisellä radalla. Viimeinen aita on suoralla linjalla puomin jälkeen, mutta kaikista eteen-käskyistä huolimatta Rumo kääntyy puomin jälkeen katsomaan minua. Maailman helpoin asia. Treeneissäkin on taottu irtoamista eri tilanteissa vaikka miten. Miksi me ollaan täällä. 

Kieltovirheiden lisäksi tuloslappuun lyödään yliaikaa. Yliaikaa. En muista, että sellaista olisi tapahtunut koskaan aiemmin.

Ensimmäisen kerran mietin, että olisiko jo aika laittaa tavoitteet hyllylle pölyttymään. Kirkkonummen aamu on edelleen kirpeä. Hengitykseni vinkuu, mutta yritän olla ajattelematta sitä. Rumo asettuu takapaksiin makaamaan ja näyttää siltä, että on saanut tarpeekseen. Koskahan se on liian vanha tähän. Olemmeko me kuluneet loppuun. 

Meillä on mennyt treeneissä niin hyvin. On ollut helppoa, mahtavaa, parasta.

Viimeiselle radalle hetsaan Rumoa lelulla, se on raivokas ja rajaton. Radalla se ampuu piittaamattomammin kuin oletin, on taas ihan eri koira, ja minulle tulee liian kiire. Huonosti ajoitettu käännös kopsauttaa riman alas. Kauden neljännet kisat eikä vieläkään yhtään nollaa. 

Päätän olla ajattelematta asiasta erityisesti mitään. Meidän ei täydy, me saadaan. Pyyhin pois alitajunnasta tietoisuuteen hiipivän kysymyksen, haluanko vielä voittaa? Hysss. Mä hallitsen tän.

Kommentit

Suositut tekstit