Tehtävä töit, oikotietä ei oo

meen kovempaa, ku mitä tarpeen ois
aina täysil päin ja paareil pois


Sitä tietää treenanneensa, kun sekä kelpie että ohjaaja kentältä poistuakseen koittavat muistaa, miten kävellään kun tekisi mieli kontata. Tähän tilaan päästään, kun ohjaajalla on tarpeeksi tehokkaat jumpat alla, molemmat ovat posottaneet hyvän mittaisen alkuverkan ja sitten väännetään rataa tauotta ja palkatta putkeen, kunnes se menee vaikka takaperin.

Se ei ihan vielä riittänyt, kelpieläin tauolle, painajainen hetkeksi kehiin puuhaamaan tottiksia, A:ta ja keinua ja sitten kelpie takaisin areenalle luukuttamaan puomia. Kymmenisen hyvää toistoa, eiköhän se riitä hetkeksi. Kelpie heittäytyi taas lähimpään lätäkköön, kunnes palkkapallo lensi. Sen perään jaksaa aina kiihdyttää.

Meillä oli tässä kaksi vaparia, jotka oikeasti lekoteltiin ja palauduttiin. Kun treenaa kovaa ja korkealta, pitää myös muistaa lepo! Tiistaina käytiin kentällä tekemässä kevyemmät treenit, se oli kolmas treenipäivä putkeen. Pan ei sillon treenannut ollenkaan ja Rumokin teki ainoastaan vähän hyppytekniikkaa ja keppejä. Keskiviikkona lenkkeiltiin ehkä tunnin verran rennolla tahdilla, torstaina ei senkään vertaa. Koirilla ei mennyt pannu jumiin lekottelusta ollenkaan mutta ohjaajalla kyllä meni... Nimimerkillä täällä ei ole ikinä näin siistiä ja Ilta-Sanomista on värityskirjaksi. Heti kun pääsee takaisin treenaamisen ja juoksemisen makuun (vaikka sitä ei pahemmin saisikaan vielä tehdä..), niin parin päivän tauko on hirvittävä haaste.

Tänään eli eilen - miten kello on taas noin paljon? - otettiin sitten vahinko takaisin ja treenattiin huolella, pitkään ja hartaasti. Aina välillä, tai aika useinkin, täytyy vaan painaa menemään vielä senkin jälkeen kun kroppa sanoo, että kiitos riittää. Se joka väitti, että koiran kunto rakennetaan jossain muualla kuin agikentällä ja että ei saa koskaan treenata koiraa niin että se väsyy, on väärässä. Tai en minä koirista tiedä, mullahan on tämä taisteluorava.

Alkaa muuten petoeläimen pullamössö-saikku-talvimoodi muovautua yhä tehokkaammin parhaimmilleen viritetyksi, linjakkaaksi urheiluoravaksi. Katotaan miltä näytetään syksyllä. Beastmode! Teemaan sopiva biisikin on löydetty vauhdittamaan tekemistä. Täysil päin ja paareil pois, that's the spirit.

Kommentit

Suositut tekstit